Zařazeno v kategoriích: JAZYKOVÁ LITERATURA, Odborné učebnice

Maso jako potravina - produkce, složení a vlastnoti masa

Kameník Josef a kolektiv

Dostupnost
rozebráno
Vydavatel
Počet stran
328
Místo vydání
Brno
Rok vydání
2014
Formát
17x24 cm
ISBN
978-80-7305-673-5
EAN
9788073056735
Monografie Maso jako potravina je rozdělena do čtyř kapitol: produkce a spotřeba masa; složení, struktura, biochemické procesy; mikrobiologie masa; parazitologie masa. Autory knihy jsou odborníci z Veterinární a farmaceutické univerzity Brno, Výzkumného ústavu veterinárního lékařství v Brně i ze zpracovaného průmyslu. Při psaní jednotlivých kapitol sledovali tvůrci společný cíl – zprostředkovat čtenářům aktuální poznatky o produkci, složení i vlastnostech masa. Podrobně je analyzována současná produkce vepřového, hovězího i drůbežího masa ve světě, Evropě i ČR. Kapitola 1 se rovněž zabývá zdravotními aspekty konzumace masa, samostatně je popsána souvislost mezi konzumací masa a kardiovaskulárními chorobami i rakovinným onemocněním. V kapitole 2 je mimo jiné popsán aktuální pohled na biochemické procesy v mase, známé pod pojmem zrání masa. Mikrobiologie masa pojednává o mikroflóře vyvolávající kažení masa i o bakteriích a virech jako původcích alimentárních onemocnění člověka. Kapitola Parazitologie masa popisuje druhy cizopasných organismů významných z pohledu bezpečnosti potravin.
Maso jako potravina - produkce, složení a vlastnoti masa

Ostatní s tímto titulem kupují:

  1. Položka byla přidána do košíku.

Menu