Vzorkování II - životní prostředí

Kotlík Bohumil, Langhans Jan, Bernáth Pavel, Kraják Vladimír a kolektiv

Dostupnost
skladem
Vydavatel
2 Theta
ISBN
978-80-8638-081-0
EAN
9788086380810
Počet stran
397
Místo vydání
Český Těšín
Rok vydání
2016
Formát
17x24 cm
Vzorkování stojí na začátku analytického procesu a pokud se neudělá správně, další postup (úprava vzorku, analýza, interpretace výsledků) ztrácí smysl. I proto jsme se rozhodli vytvořit ucelený komplet knih o vzorkování. První kniha Vzorkování I – obecné zásady vyšla v roce 2010. Obsahuje základní informace o vzorkování, použití statistiky, tvorbu norem a práci s nimi a také popisy a vyobrazení nejběžnějších strojů a nástrojů pro odběr a úpravu vzorků. V dalších knihách se budeme na ni odkazovat a informace v ní obsažené již nebudeme opakovat. Vzorkování III zahrnující vzorkování všeho, co má vliv na lidské zdraví mimo životní prostředí: potraviny, zemědělství, předměty běžného užívání a další. Kniha Vzorkování IV – průmysl je připravovaná k vydání v roce 2017. Vzorkování II – životní prostředí má postihnout tematiku v celé šíři: ovzduší, voda, půda, odpady, a zabývá se také odběry při haváriích, odběry pro mikrobiologické rozbory a pro stanovení radioaktivních látek. V úvodní kapitole jsme přehledně shrnuli základní termíny, které se pro vzorkování v různých oblastech životního prostředí a pro vzorkování hromadných materiálů někdy značně liší. V dalších kapitolách je popsáno, co vzorkujeme, proč, na základě jakých předpisů a kdo je za to zodpovědný, jakým způsobem a jakými nástroji vzorek odebíráme. Je zde uváděno také celkové hodnocení daného tématu, problémy, rozpory mezi normami a praxí a podobně. Předkládaná kniha tvoří s ostatními nedílný celek. Proto doporučujeme čtenářům pořídit si také knihu Vzorkování I – obecné zásady. Finančně nejvýhodněji vyjde pořízení celého kompletu 4 knih, který také obdrží všichni účastníci našich kurzů vzorkování.
Vzorkování II - životní prostředí

495 Kč


Ostatní s tímto titulem kupují:

  1. Položka byla přidána do košíku.

Menu