Tenzidy

Šmidrkal Jan

Dostupnost
rozebráno
Vydavatel
Počet stran
300
Rok vydání
2020
Formát
A4
ISBN
978-80-7592-056-0
EAN
9788075920560
V knize Tenzidy jsou popsány a vysvětleny základní fyzikálně chemické vlastnosti tenzidů a chemie a technologie jejich výroby z neobnovitelných a obnovitelných surovin. V systematické části publikace jsou tenzidy rozděleny do jednotlivých kapitol na anionické, kationické, amfoterní, neionické a zvláštní. U každého typu tenzidu je udán jeho název, strukturní vzorec, reakční schéma výrobního postupu a fyzikálně chemické, funkční a aplikační vlastnosti. V dalších kapitolách je uveden přehled analytiky tenzidů, jejich toxicita, biologická rozložitelnost a informační zdroje. Kniha je určena především studentům chemických oborů, výzkumným a vývojovým pracovníkům a další odborné veřejnosti z této oblasti chemie.
Tenzidy

Ostatní s tímto titulem kupují:

Balení potravin

Balení potravin

  1. Položka byla přidána do košíku.

Menu