Zařazeno v kategoriích: EKONOMICKÁ LITERATURA, Finance a podnikání

Podnik a jeho okolí. Jak přežít v konkurenčním prostředí

Dvořáček Jiří, Slunčík Peter

Dostupnost
skladem
Vydavatel
C.H.Beck
ISBN
978-80-7400-224-3
EAN
9788074002243
Počet stran
192
Místo vydání
Praha
Rok vydání
2012
Formát
A5
Přežití a úspěch podniku závisí v současné době na jeho schopnosti vytvořit vhodnou strategii a stanovit správné podnikové cíle. Při jejich naplňování je přitom důležitá nejen schopnost podniku využívat své vnitřní faktory, ale také schopnost identifikovat změny ve svém okolí a rychle na ně reagovat ( pružně se na nové podmínky adaptovat ). Klíčové je rozpoznat nové příležitosti, které na trhu vznikají, a využít je k posílení konkurenceschopnosti podniku. V dnešním, vysoce konkurenčním prostředí je nezbytné, aby podnikový management prováděl analýzu interakce podniku s okolím a postupně vytvářel mechanismus přežití v tomto prostředí. Kniha přináší odpovědi na otázky, které by měli představitelé podnikového vedení bezpodmínečně znát, pokud chtějí, aby jejich podnik ve složitém prostředí uspěl : 1. Jaké složky vnější prostředí ( okolí ) podniku obsahuje ? 2. Jaký je jejich dopad na podnik ? 3. Jaké jsou možnosti jejich ovlivňování ? 4. Jak mohou národní a nadnárodní orgány toto prostředí zkvalitnit ? Jsou identifikovány problémy, které je nutné s požadovaným růstem konkurenční schopnosti řešit, a to jak v České republice, tak v rámci Evropské unie. Jedná se o první publikaci na našem knižním trhu, která se systematicky problematikou podnikového okolí zabývá. Neexistuje ani překlad zahraničních knižních titulů s touto tématikou. Dostupná literatura se věnuje pouze izolovaně vybraným aspektům mikro- nebo makrookolí. Kniha je určena výkonnému managementu firem, podnikatelům, pracovníkům centrálních orgánů, studentům vysokých škol (jak v bakalářském, tak magisterském studiu) a studentům MBA programu.
Podnik a jeho okolí. Jak přežít v konkurenčním prostředí

450 Kč


Ostatní s tímto titulem kupují:

  1. Položka byla přidána do košíku.

Menu