Gastronomie v toku času I.

Klánová Eva, Pavera Libor a kolektiv

Dostupnost
skladem
Vydavatel
Počet stran
244
Místo vydání
Praha
Rok vydání
2012
Formát
17x24 cm
ISBN
978-80-9051-811-7
EAN
9788090518117
Publikace nabízí mnoho informací z oblastí spřízněných s gastronomií: nabízí informace o legislativě, vývoji jídelních lístků, ale třeba také kapitolu zabývající se hodováním na šlechtických dvorech. Kolektiv autorů publikace Gastronomie v toku času I je složen ze specialistů v daných oborech, z praxe i akademické sféry. Autoři jednotlivých příspěvků se zabývají problematikou gastronomie a navazujícími oblastmi v interdisciplinárních souvislostech. Publikace tak přináší příspěvky o produktech (potravinách a jídlech), o jejich výživové kvalitě, o racionální přípravě jídel, komponování stravy, o kulinářských tradicích a obyčejích i o obyčejích spjatých s konzumováním jídel. Upozorňuje na přesahy do jiných oborů lidského života (stravování v nákupních řetězcích, role jídla v pohádkách, nápoje v reklamě apod.). Příspěvky jsou uspořádány podle převládajícího tématu do pěti oddílů. Přehledné uspořádání umožní snadnou orientaci v jednotlivých tématech nejen odborné, ale i laické veřejnosti. Kniha byla vydána jako první z řady navazujících publikací s jednotným centrálním tématem - gastronomií.
Gastronomie v toku času I.

173 Kč


Ostatní s tímto titulem kupují:

  1. Položka byla přidána do košíku.

Menu