Zařazeno v kategoriích: LÉKAŘSKÁ LITERATURA, Klinická výživa

Dietologie pro lékaře, farmaceuty, zdravotní sestry a nutriční terapeuty, 2. vydání

Svačina Štěpán, Müllerová Dana, Bretšnajdrová Alena

Dostupnost
skladem
Vydavatel
Počet stran
242
Místo vydání
Praha
Rok vydání
2013
Formát
14x20 cm
ISBN
978-80-7387-699-9
EAN
9788073876999
Předkládaná publikace je určena lékařům, farmaceutům, zdravotním sestrám a především nutričním terapeutům, kterým by měla zprostředkovat základní orientaci v léčbě dietou a poskytnout informace o významu potravin v prevenci a léčbě chorob. Potraviny a způsob výživy se podílejí na vzniku až 75 % veškerých onemocnění, přičemž u mnohých z nich, jako je například ateroskleróza, hypertenze a cukrovka, jsou hlavními faktory. Dietologie se tudíž řadí k významným medicínským oborům. Kniha je zaměřena na praktické klinické informace, kromě četných tabulek zahrnuje i příklady jídelníčků vhodných pro konkrétní onemocnění. Zvláštní pozornost je věnována dietním opatřením u dětí jednotlivých věkových kategorií. Závěrečnou část knihy tvoří abecední přehled dietologických pojmů a obsáhlá tabulka kalorických hodnot nejčastěji používaných potravin.
Dietologie pro lékaře, farmaceuty, zdravotní sestry a nutriční terapeuty, 2. vydání

299 Kč


Ostatní s tímto titulem kupují:

  1. Položka byla přidána do košíku.

Menu