Zařazeno v kategoriích: Odborné učebnice, JAZYKOVÁ LITERATURA

Angličtina pro číšníky, kuchaře a gastronomii 2. upravené vydání

Lanská Dagmar, Kutová Jaroslava

Dostupnost
skladem
Vydavatel
Ekopress
ISBN
978-80-87865-64-4
EAN
9788087865644
Počet stran
358
Místo vydání
Praha
Rok vydání
2020
Formát
Nové vydání této učebnice je určeno především učebním oborům kuchař a číšník na středních odborných učilištích, studentům středních hotelových škol, ale i dalším zájemcům o obor kuchař a číšník, kteří si chtějí zdokonalit své znalosti profesní angličtiny. Učebnice je koncipována do 20 lekcí, které jsou zpracovány přehlednou a logickou formou umožňující studentovi snadnou orientaci. Jednotlivé lekce se zaměřují především na získání a rozvíjení komunikativních schopností, porozumění obecnému i odbornému textu a práci s odbornou slovní zásobou. Volba mluvnického učiva je výběrová, protože je podřízena sledovanému cíli, tedy naučit studenty správně anglicky komunikovat v praxi číšníka nebo kuchaře a použít přitom odpovídající terminologii a vhodnou mluvnickou strukturu Jednotlivé lekce obsahují úvodní část, zpravidla typu Čtení nebo Poslech, následuje část ROZŠIŘUJEME SI SLOVNÍ ZÁSOBU, ve které se postupně buduje znalost odborných výrazů z oboru gastronomie, částečně i hotelnictví. Toto další rozšíření slovní zásoby o strukturovanou anglicko-českou odbornou slovní zásobu má sloužit jako cenný zdroj informací jak pro studenty, tak pro další zájemce o obor. Velká pozornost je věnována popisu jídel a technologickým postupům jejich přípravy. Část mluvnice obsahuje nezbytný gramatický výklad včetně cvičení, která slouží k upevnění a nácviku vysvětleného mluvnického učiva. Gramatický výklad je podán srozumitelnou formou, student je veden nenásilnou a motivační formou k pochopení nových mluvnických struktur, jejichž výběr je pragmatický a zaměřený na praxi. Před vysvětlením některých nových gramatických jevů je zařazeno opakování předchozího učiva pro jejich snazší pochopení a postoupení k vyšší obtížnosti. Na konci učebnice je zařazen Stručný mluvnický přehled. Část mluvnice obsahuje nezbytný gramatický výklad včetně cvičení, která slouží k upevnění a nácviku vysvětleného mluvnického učiva. Gramatický výklad je podán srozumitelnou formou, student je veden nenásilnou a motivační formou k pochopení nových mluvnických struktur, jejichž výběr je pragmatický a zaměřený na praxi. Před vysvětlením některých nových gramatických jevů je zařazeno opakování předchozího učiva pro jejich snazší pochopení a postoupení k vyšší obtížnosti. Na konci učebnice je zařazen Stručný mluvnický přehled. Učebnice slouží zároveň jako pracovní sešit, kam student může psát a zpracovávat písemně zadané úkoly. Součástí každé lekce je v závěrečné části anglicko-český slovníček nových výrazů z dané lekce. Slovní zásoba z lekcí je zpracována souhrnně v příloze formou anglicko-českého a česko-anglického slovníku, který tvoří součást učebnice. Pozornost je věnována i interkulturní složce, především odlišným zvyklostem ve stravovacích návycích a příslušných reáliích anglicky mluvících zemí a České republiky. K jednotlivým lekcím jsou zařazena i poslechová cvičení ve formátu MP3 (která je možné si stáhnout ze stránky titulu) pro prověření porozumění a procvičení příslušné slovní zásoby.
Angličtina pro číšníky, kuchaře a gastronomii 2. upravené vydání

389 Kč


Ostatní s tímto titulem kupují:

  1. Položka byla přidána do košíku.

Menu