Zařazeno v kategoriích: OSTATNÍ

Proč pláčeme při krájení cibule?

Brunning Andy

Dostupnost
skladem
Vydavatel
Počet stran
160
Místo vydání
Praha
Rok vydání
2018
Formát
19x17 cm
ISBN
978-80-271-0773-5
EAN
9788027107735
Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody? Odpovědi, které jsou někdy překvapivé, ale vždy mimořádně zajímavé, najdete společně s přehlednými ilustracemi na stránkách této knihy. Budeme se tedy bavit o chutích, vůních, barvách, jedech… a ještě o mnohém dalším: například o praskajících lízátkách, šampaňském, pálivých papričkách, česneku a halucinogenních účincích muškátového oříšku. A především si uvědomíme, jak úzce souvisí věda s běžnými věcmi, které den co den používáme, a s jevy, které vídáme kolem sebe. Andy Brunning je autorem úspěšného blogu Compound Interest, věnovaného popularizaci chemie, kterou chápe jako neoddělitelnou součást každodenního života.
Proč pláčeme při krájení cibule?

329 Kč


Ostatní s tímto titulem kupují:

  1. Položka byla přidána do košíku.

Menu